Rotary embléma

Ifjúsági klubok

Earlyact, Interact, Rotaract – a rotary ifjúsági klubjainak nevei. Sorrendben az általános iskolás, a középiskolás és a középiskola utáni, de 30 évnél fiatalabb ifjú rotarysták klubjai. Történetük a 60-as évekig nyúlik vissza és amellett, hogy a rotary klubok utánpótlását biztosítják, saját kezdeményezéseik és karitatív projektjeik is vannak.

Interact logo

Az ifjúsági kluboknak is van választott elnöke, tagjaik ugyanúgy rendszeresen találkoznak, mint a „nagyok”. Tevékenységük a rászoruló vagy beteg gyerekek segítésére fókuszál, rendszeresen állítanak össze Mikulás-csomagokat vagy visznek csokoládét a kórházban karácsonyozni kénytelen gyerekeknek.

A Rotaract szervezi a szegedi rakpartra mindig tömegeket vonzó, látványos balesetmegelőzési napot is. Ennek célja, hogy a fiatalok figyelmét látványos eszközökkel hívják fel a közlekedéssel kapcsolatos kockázatokra.

Az ifjúsági klubok állandó segítői a Szent-Györgyi Albert Rotary Club adventi projektjének is: a szegedi Klauzál téren advent idejére felállított faházban forró teát és forralt bort kínálnak adományokért cserébe.

Interact tagok